Contactmomenten met ouders

We hebben verschillende contactmomenten. Hieronder leest u welke er zoal zijn.

Startgesprek

Op het moment dat uw kind bij ons op school komt, weten wij nog bijna niets van uw kind. We gaan met u in gesprek over uw kind om het beter te leren kennen en goed te kunnen begeleiden gedurende het schooljaar. Door de informatie die wij van u horen tijdens dit gesprek krijgen wij een completer beeld van uw kind en kunnen we onderlinge verwachtingen afstemmen.

Contactmomenten over de resultaten van uw kind

Drie keer per jaar zijn er oudergesprekken. Tijdens deze gesprekken bespreken we de ontwikkeling of de voortgang van uw kind naar aanleiding van het ontwikkelingsperspectief (OPP). De gesprekken worden via de ouder-app in BasisOnline gepland. Aanwezigheid van u is noodzakelijk om het vervolg van het arrangement te bepalen.

Contact over dagelijkse zaken

De Auris Prof. Groenschool communiceert digitaal via ‘BasisOnline’. Dit programma voldoet aan een aantal door ons gestelde eisen waaronder: gebruiksvriendelijkheid, veiligheid (privacy), ondersteunend voor ons en helder voor u! Hierdoor zijn bijvoorbeeld ouderavonden makkelijker met u te plannen. Verder kunt u eenvoudig uw kind afmelden voor bijv. tandartsbezoek (voor langere afwezigheid kunt u verlof aanvragen met een verlofformulier). Het dagelijkse contact tussen u en de leraar of de logopedist kan ook via dit programma. En wij kunnen u ook af en toe een foto van uw kind sturen, zonder dat andere ouders dit zien. Het programma is te gebruiken via uw computer, tablet of telefoon: net wat u het prettigste vindt. In de kleutergroepen schrijven we dagelijks over de belevenissen van de dag. In groep 3 en 4 schrijven de leraren wekelijks een weekbrief, waarin zij opschrijven wat er die week is gebeurd. Vanaf groep 5 wordt de weekbrief geleidelijk afgeschaft. Wij vinden het goed als kinderen zelf ook leren een boodschap over te brengen. Als er bijzondere dingen zijn voorgevallen, neemt de leraar contact met u op.

Kennismakingsochtend nieuwe leerlingen

Vóór de zomervakantie is er de kennismakingsochtend. De groepsindeling voor het nieuwe schooljaar is dan bekend. Alle leerlingen (de kinderen die op school blijven en de nieuwe kinderen) maken dan kennis met elkaar, de leraar, logopedisten en assistenten.

Opa en oma ochtend voor de groepen 1 en 2

Eenmaal per jaar organiseren we, speciaal voor alle opa’s en oma’s van de kleuters, de opa en oma-ochtend. Een hele gezellige ochtend die opa en oma niet mogen missen!

Informatieavonden

Er zijn ook andere avonden waarvoor u als ouders wordt uitgenodigd. Bijvoorbeeld ouderbijeenkomsten met informatie over het voortgezet onderwijs (belangrijk!). U ontvangt vooraf een uitnodiging.

Theemiddag

Voor u worden ook nog theemiddagen georganiseerd. Dit zijn momenten waarop u met elkaar in bijzijn van iemand van school ervaringen en informatie kunt uitwisselen: over de school of over uw kind.

Contact tussendoor

Gedurende het gehele schooljaar organiseren we verschillende activiteiten waar we met elkaar kunnen spreken. Daarnaast kunt u altijd een afspraak maken met de leraar van uw kind.

De medezeggenschap binnen Auris is als volgt geregeld.

• Er is één Medezeggenschapsraad (MR) voor alle scholen en ambulante diensten van Auris Onderwijs.
  • Er is een deelraad op regioniveau.

Wilt u meer weten over hoe de medezeggenschap bij Auris is geregeld? Klik dan op de button hieronder.

Locatieraad en activiteitencommissie

Voor alle zaken die direct betrekking hebben op de Prof. Groenschool waarin ouders een rol kunnen spelen, is een locatieraad opgericht. Deze valt uiteen in een ‘doe-groep’ (activiteitencommissie) en een denkgroep’ (klankbordgroep). De klankbordgroep bestaat uit ouders van Prof. Groenschool en de Taalkring en vormt de schakel tussen de ouders/ verzorgers en het bevoegd gezag van de school. De klankbordgroep heeft geen formele status. Wel kan deze de regio-deelraad en de directie van de school van advies voorzien. De onderwerpen die op de agenda  staan, zijn voornamelijk gericht zijn op ouders en leerlingen. De klankbordgroep houdt zich bezig met: het bespreken van operationele zaken en aspecten die direct verband houden met de locatie; het op de hoogte blijven van- en doen van voorstellen aan de directie voor onderwijskundig beleid; adviseren van directie en regioraad over diverse onderwerpen; het meedenken en adviseren over onderwerpen die worden besproken in de deelraad.

Voor de meer praktische zaken is er een activiteitencommissie. De Prof. Groenschool en de Taalkring hebben elk een aparte activiteitencommissie (dit was voorheen de ouderraad). De activiteitencommissie ondersteunt het schoolteam bij de organisatie van bijvoorbeeld feesten en ouderavonden.

Vrijwillige ouderbijdrage

Wij vragen de ouders een bijdrage om een aantal activiteiten voor de leerlingen te kunnen betalen, zoals Sinterklaas, Kerst en koningsspelen. Het bedrag wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. Voor het schooljaar 2020-2021 is het bedrag vastgesteld op € 35,-. Deze ouderbijdrage is vrijwillig, maar erg welkom.

Over de betaling ontvangt u een brief van de administratie.  De bijdrage wordt door de locatieraad besteed aan bijvoorbeeld:

• Traktatie op schoolreis.
  • Sinterklaasfeest.
  • Kerstviering.
  • Onkosten bij ouderavonden.
  • Pasen.
  • Afscheidscadeautjes voor schoolverlaters.

De kosten van het schoolreisje en het schoolkamp van groep 8 worden apart in rekening gebracht. Wanneer u moeite heeft om deze te betalen, zoeken we graag met u naar een goede regeling.